Kunde case

bisca udvider sit grønne ansvar med miljøvenlig lpg

Vi har stort fokus på at reducere vores CO2- udledning så meget som overhovedet muligt, så derfor var Kosan BioMix et oplagt valg for os. Med den mængde, vi foreløbig har købt, skåner vi miljøet for 437 tons CO2, og det er vi rigtig godt tilfredse med, siger Tina Møller.

Bisca A/S er virksomheden bag blandt andet Karen Volfs kendte kagesortiment. Med stor omtanke for miljøet og fokus på grøn energi har virksomheden valgt Kosan BioMix. På den måde reducerer Bisca A/S sin udledning af CO2 med mange tons.

Hos Bisca A/S betyder kvalitet, råvarer og socialt og grønt ansvar alt. Både når det handler om de råvarer, der bliver brugt i produktionen, og når det handler om at værne om klodens fælles ressourcer. Virksomheden, som både har hovedkvarter og fabrik i Stege på Møn, arbejder konstant på at forbedre og optimere sine miljøresultater, blandt andet gennem certificeringer og autorisationer.

Virksomheden blev grundlagt i 1890 af Karen Volf, hvis navn de fleste danskere forbinder med blandt andet snøfler, træstammer, vaniljekranse og Digestive, og efter flere fusioner skifter virksomheden navn til Bisca A/S i 2006.

– Langt de fleste af vores produkter skal bages, så derfor har vi hele tiden stor opmærksomhed rettet mod de mest optimale løsninger hvad angår vores ovne. For os er den bedste løsning flydende gas (LPG), fordi gassen giver de bedste betingelser for bagning. Dels i forhold til forurening og arbejdsmiljøet i produktionslokalerne, og dels fordi LPG ikke udleder så mange partikler som olie og kul, fortæller Tina Møller som er marketing- og innovationsdirektør.

Certificeret grøn energi
Bisca A/S’s store bageri på fabrikken i Stege er certificeret efter de højeste kvalitetskrav i henhold til de internationale standarder indenfor fødevaresikkerhed og kvalitet. Og der er opnået certificeringer på højeste niveau efter BRC, IFS, RSPO og UTZ-standarderne.

Bisca var derfor straks interesserede, da Kosan Gas introducerede Kosan BioMix, der er udvundet af genanvendelige råvarer som madrester og vegetabilske olier og skåner miljøet for 19 procent af den CO2, der ville være udledt ved produktion af samme mængde fossilt LPG. Bisca A/S indgik aftale om at købe en større mængde af det miljøcertificerede produkt.

– Vi har stort fokus på at reducere vores CO2- udledning så meget som overhovedet muligt, så derfor var Kosan BioMix et oplagt valg for os. Med den mængde, vi foreløbig har købt, skåner vi miljøet for 437 tons CO2, og det er vi rigtig godt tilfredse med, siger Tina Møller.

Fakta

  • Bisca A/S er ejet af norske Scandza og har hovedsæde og fabrik i Stege på Møn. Virksomheden beskæftiger cirka 250 medarbejdere

  • Bisca A/S er Kongelig Hofleverandør

  • Virksomhedens årlige CO2-besparelse med Kosan BioMix er 437 tons

  • Bisca A/S eksporterer varer til blandt andet Norge, Sverige, Finland, Rusland, Tyskland, England og de baltiske lande

Biscas fordele

CO2-udledningen er reduceret med 437 tons årligt

Virkomheden dokumenterer sin betragtelige CO2-reduktion med et Kosan BioMix certifikat

kontakt os nu

Hvis du vil vide, hvor meget jeres virksomhed kan spare ved at skifte til LPG, så lad os gennemgå jeres eksisterende
kedelanlæg - og give et bud på de økonomiske og miljømæssige gevinster

Commercial Manager

Jannik Brokær Lund
T. 9215 9393
jannik.b.lund@kosangas.dk

Sjælland/Fyn/Lolland/Falster/Bornholm

Stig Olsen
T. 2526 2854
stig.olsen@kosangas.dk