Kunde case

Besparelser og bæredygtighed på Bornholm

Kosan BioMix100 er det gasprodukt, som giver det mest klima- og miljøvenlige fodaftryk. Det er klart, at når vi har så bæredygtig en profil, er det ideelt for os. Det passer fuldstændig perfekt ind i vores strategi
– og så har det tilmed været rigtig nemt, fortæller
Trine Richter.

Et skift fra gas i flasker til gastank gav Hotel GSH, Green Solution House på Bornholm en årlig besparelse samtidig med, at hotellet sparer miljøet for 12 ton CO2 hvert år via Kosan BioMix100

Som det eneste hotel i verden er Hotel Green Solution House i Rønne på Bornholm bygget med udgangspunkt i tre forskellige bæredygtighedsprincipper. Hele 75 forskellige bæredygtige ideer er indbygget i det unikke hotel, herunder solceller i vinduerne, vandrensende alger og genanvendelig energi. Derfor er oasen på Solskinsøen frontløber inden for udvikling og implementering af bæredygtige løsninger og materialer.

Fra flasker til tank
I køkkenet på Hotel GSH tilberedes de lokale råvarer på komfurer drevet af LPG. Oprindeligt blev køkkenet forsynet fra et batteri med 6 x 33 kg gasflasker og en automatisk omskifter. Efter en konsultation med Kosan Gas’ specialister fik hotellet installeret en ny gastank på 2,4 kubikmeter, der kræver færre årlige opfyldninger og er med til at give en økonomisk gevinst.

– For os skal løsningerne både være økonomisk rentable og bæredygtige på kort eller lang sigt alt efter investeringen. Her er investeringen tjent hjem på under et år. Kosan Gas har hjulpet med både driftsberegningen og de indledende kontakter til kommune og VVS´er, siger Trine Richter, direktør i Hotel GSH, Green Solution House.

Økonomi og miljø går hånd i hånd
Ikke alene betaler investeringen sig tilbage på kun et halvt år. Den falder også i tråd med hotellets grønne strategi. I forbindelse med konverteringen valgte Hotel GSH nemlig at skifte til Kosan BioMix100, der er udvundet af genanvendelige råvarer som vegetabilske olier og animalsk fedt. Dermed udledes der mindre CO2 under produktionen.

Kosan BioMix produceres efter massebalanceprincippet og sælges efter samme princip, som mange kender fra grøn el og varme, hvor miljøbesparelsen for den indkøbte mængde LPG dokumenteres via et certifikat. Samlet set sparer Hotel GSH miljøet for 12 ton CO2 årligt ved køb af Kosan BioMix100.

– Kosan BioMix100 er det gasprodukt, som giver det mest klima- og miljøvenlige fodaftryk. Det er klart, at når vi har så bæredygtig en profil, er det ideelt for os. Det passer fuldstændig perfekt ind i vores strategi – og så har det tilmed været rigtig nemt, fortæller Trine Richter.

Showroom for bæredygtige løsninger
Valget af bæredygtig gas falder helt naturligt for en virksomhed, der som Hotel GSH, Green Solution House har en bæredygtig platform. Hotellet er for såvel turister som erhvervsrejsende. Samtidig er det muligt at holde møder og konferencer i huset, som også fungerer som showroom for arkitekter, ingeniører og designere, der gerne vil se de bæredygtige løsninger i et konkret byggeri.

Fakta

  • Hotel GSH, Green Solution House er bygget med udgangspunkt i 3 bæredygtighedsprincipper: Cradle-to Cradle, Aktiv Hus og DGNB

  • Green Solution House er en del af Bornholm Hotels, der også omfatter Fredensborg Badehotel og Hotel Griffen

  • CO2-udledningen fra hotellet er reduceret med 12 tons årligt

  • Hotellets køkken er opvarmet af LPG fra Kosan Gas

  • Hotellets investering er tilbagebetalt på 6 måneder

Hotel GSH's fordele

CO2-udledningen er reduceret med 12 tons årligt

Virkomheden dokumenterer sin betragtelige CO2-reduktion med et Kosan BioMix certifikat

kontakt os nu

Hvis du vil vide, hvor meget jeres virksomhed kan spare ved at skifte til LPG, så lad os gennemgå jeres eksisterende
kedelanlæg - og give et bud på de økonomiske og miljømæssige gevinster

Commercial Manager

Jannik Brokær Lund
T. 9215 9393
jannik.b.lund@kosangas.dk

Sjælland/Fyn/Lolland/Falster/Bornholm

Stig Olsen
T. 2526 2854
stig.olsen@kosangas.dk