Kunde cases

De bruger også lpg

Det er både billigere og mere miljøvenligt at skifte fra olie til LPG. Her fortæller vi, hvilke gevinster omstillingen af energikilde har haft for forretningen hos et udpluk af vores kunder.

Før du beslutter dig for at konvertere fra olie til LPG, vil du sikkert gerne vide, hvordan andre virksomheder har reduceret CO2-udledning og sparet penge ved et skifte til LPG. Nedenfor kan du læse, hvordan Kosan Gas har hjulpet forskellige typer af virksomheder med at implementere miljøvenlig LPG.

Besparelser og bæredygtighed på Bornholm

Hotel GSH, Green Solution House, på Bornholm er bygget op omkring en bæredygtig profil. Kosan BioMix giver det mest klima- og miljøvenlige fodaftryk under produktionen og går således i tråd med hotellets grønne strategi. Udover løsningen har bidraget til en reduktion på 12 tons CO2-udledning årligt, har Kosan BioMix også givet hotellet en økonomisk gevinst.  

Skift til LPG halverede energiforbruget hos HMK Bilcon

Et skifte fra olie til LPG i tankvognsproducenten HMK Bilcons maleranlæg har givet en betydelig gevinst i forhold til både økonomi og energiforbrug. Skiftet af energikilde betyder, at kabinerne kan opvarmes til den rette temperatur på den halve tid, og at virkningsgraden af kedlerne er øget med 17 procent. Konverteringen fra olie til LPG har blandt andet udløst energitilskud på en kvart million kroner på grund af den lavere udledning af CO2.

Feldballe Hallen er nu grøn og CO2 neutral

Feldballe Hallen havde et oliefyr fra starten af 00’erne med en årsagsvirkningsgrad på cirka 80 procent. Efter et skifte til et nyt mini-kraftvarmeanlæg, drevet af LPG, kan hallen nu producere 90 procent af egen el, og virkningsgraden på gaskedlen er øget med 20 procent. Feldballe Hallen sparer nu miljøet for 15 tons CO2 og slipper for indkøb af dyrt el.

 

Dansk whisky bliver destilleret på bæredygtig LPG

Det vestjyske destilleri Stauning Whisky er på få år vokset fra hobbyproduktion til verdensnavn. Produktionen er blevet øget cirka 60 gange, og derfor ville Stauning Whisky være sikre på, de valgte en leverandør, der kunne håndtere de mængder, de skulle bruge. Ud over den tekniske opbygning af tank og fordamper har Kosan Gas bidraget med beregninger i forhold til forbruget og vejledning om den indvendige installation. Stauning Whisky kan i dag producere 900.000 liter whisky om året. Det foregår på 24 kedler, der er opvarmet af åben ild.  

Bisca udvider sit grønne ansvar med Kosan BioMix

Bisca A/S er virksomheden bag blandt andet Karen Volfs kendte kagesortiment. Med stor omtanke for miljøet og fokus på grøn energi har virksomheden valgt Kosan BioMix. På den måde reducerer Bisca A/S sin udledning af CO2 med mange tons.

skal vi også optimere din forretning med LPG?

Hvis du vil vide, hvor meget jeres virksomhed kan spare ved at skifte fra olie til LPG, så las vores team gennemgå jeres eksisterende kedelanlæg - og giver et bud på de økonomiske og miljømæssige gevinster

Commercial Manager

Jannik Brokær Lund
T. 9215 9393
jannik.b.lund@kosangas.dk

Sjælland/Fyn/Lolland/Falster/Bornholm

Stig Olsen
T. 2526 2854
stig.olsen@kosangas.dk