Uvurderlig kilde

LPG giver livsvigtig energi, når naturen går amok

Naturkatastrofer sætter ofte store dele af den eksisterende infrastruktur ud af spil og skaber behov for akut nødhjælp.
Flaskegas er sikker, effektiv og nem at transportere, og derfor er LPG en uvurderlig kilde til energi i katastrofeområder.

I 2017 var der desværre rigeligt med situationer, hvor en akut nødhjælpsindsats var nødvendig. Caribien og de amerikanske stater omkring den Mexicanske Golf blev hårdt ramt af orkanerne Maria, Irma og Harvey, mens monsunregn i Bangladesh sendte hundredtusindvis på flugt.

Når orkaner hærger og jordskælv flænger jorden, efterlader det ofte ødelagte bygninger, oversvømmede veje og væltede elmaster. I disse situationer kan tusindvis af mennesker pludselig stå uden adgang til varme, madlavning eller kommunikation. For nødhjælpsarbejdere tæller hver time, når hjælpen skal frem. Og her er LPG et uvurderligt hjælpemiddel, fordi flaskegas modsat de fleste andre energikilder nemt og hurtigt kan transporteres frem til katastrofeområdet.

Flaskegas med helikopter
Uanset hvor i verden behovet for hjælp opstår, findes der eksempler på, at LPG har spillet en afgørende rolle i hjælpeindsatsen. For eksempel kan flasker med LPG fragtes med helikopter eller båd, hvis vejnettet er ødelagt af jordskælv eller mudderskred. I flygtningelejre anvendes LPG ofte som energikilde til fælles madlavningsfaciliteter og generatorer.

I Danmark ser vi også tegn på hyppigere storme og kraftigere regnskyl, som øger behovet for assistance fra redningsberedskabet.

LPG's mange gode egenskaber
Det er de samme gode egenskaber, der gør LPG velegnet til nødhjælp, som gør at LPG til dagligt anvendes som energikilde i en række forskellige erhverv.

Transportabel
LPG i tank og i mange forskellige størrelser flasker kan let transporteres og opbevares.

Tilgængelig
LPG kræver ikke omfattende og dyre investeringer i infrastruktur for at kunne anvendes

Effektiv
LPG har en høj udnyttelsesgrad og er derfor en kosteffektiv energikilde. Eksempelvis brænder LPG 5 gange så effektiv som træ.

Fleksibel
LPG er en alsidig energikilde til nødberedskab fx drift af pumper ifm. oversvømmelser. Og naturligvis til opvarmning, madlavning og lys.Kilde: World LPG Association

Transportabel

LPG i tank og i mange forskellige størrelser flasker kan let transporteres og opbevares.


Tilgængelig

LPG kræver ikke omfattende og dyre investeringer i infrastruktur for at kunne anvendes.


Effektiv

LPG har høj udnyttelsesgrad og er derfor en kosteffektiv energikilde. Eksempelvis brænder LPG 5 gange så effektivt som træ.

Fleksibel

LPG er en alsidig energikilde til nødberedskab fx drift af pumper ifm. oversvømmelser. Og naturligvis til opvarmning, madlavning og lys.

Kan I bruge LPG i din virksomhed - kontakt os, hvis du vil vide mere

Commercial Manager

Jannik Brokær Lund
T. 9215 9393
jannik.b.lund@kosangas.dk

Sjælland/Fyn/Lolland/Falster/Bornholm

Stig Olsen
T. 2526 2854
stig.olsen@kosangas.dk