Grillede pæresnacks med gorgonzolacreme

  • 100 g neutral smøreost/friskost
  • 25 g gorgonzola
  • 2-3 pærer, faste
  • 4 skiver rugbrød
  • Timian

Blend friskost og gorgonzola til en ensartet og glat konsistens. Del alle pærerne i halve og skær bund og top af. Skær derefter hver halve pære i 3-4 skiver på ca. ½ cm. Læg rugbrødsskiverne på grillen i ca. 3-4 min., og vend skriverne efter 1-2 min. når brødet er gyldent. Du kan vælge, at skære brødet over på midten eller lade dem blive hele. 

Læg pærestykkerne på grillen med den ene side nedad i 2-3 min., til de er gyldne, og der er tydelige markeringer fra grillen i frugtkødet.

Fordel først gorgonzolacremen på det grillede rugbrød og dernæst pærestykkerne. Drys til sidst med salt og peber. Servér straks.

Tip: Ligesom pæren skal grilles til denne lækre snack, så kan du også grille andre faste sommerfrugter. Prøv f.eks. at grille halve friske abrikoser og kom dem i en salat sammen med rucola, fetaost og agurk.

Flere opskrifter fra Samantha Fotheringham

Samantha Fotheringham insisterer på, at sund mad skal smage godt, og netop den tilgang kan du nyde godt af på hendes inspirerende sundhedsblog, hvor hun deler ud af tips til mere grønt og mere sundt. Mød Samantha på samanthafotheringham.dk

Besøg Samantha Fotheringham