Andesteg på grill med sprødt skind og frisk rødkålssalat

ingredienser

Andesteg

  • En and på cirka 3,5 kg - påregn 30-40 minutters stegetid per kilo
  • 3-4 madæbler
  • En pose svesker
  • 2 dl vand
  • Salt og peber

Rødkålssalat med appelsiner og nødder

  • 500 g rødkål uden yderblade og stok
  • 50 g mandler eller valnødder
  • 2 små appelsiner
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 3 spsk. kirsebæreddike
  • 75 g rosiner eller tørrede tranebær
  • Salt og peber

fremgangsmåde

Tænd din gasgrill, og sæt den til indirekte og halv varme. Stegetemperatur ca. 190°C.

Rens anden, og klip/skær den yderste del af vingerne af, som du lægger til side. Gnid derefter anden indvendigt med salt og peber.

Skær æblerne i tern, og fyld anden med æbletern og svesker. Luk derefter anden med kødnåle eller snor.

Put de afklippede vinger i foliebakken sammen med vand og eventuel indmad.

Læg nu anden i en stegekurv, som du placerer i foliebakken.

Steg anden i 1 time. Hæld lidt nyt vand i foliebakken, og vend anden. Lad den stege i 1 - 2,5 timer afhængigt af vægten.

Mens anden steger, snitter du rødkålen i helt tynde strimler og vender den sammen med kirsebæreddiken. Tilsæt salt, og lad kålen trække i eddiken i et par timer.

Rist mandler eller valnødder ved svag varme på en pande, og hak dem groft.

Skræl appelsinerne, og skær frugtkødet i små tern.

Bland honning og olie sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.

Bland rødkål, appelsiner, nødder og rosiner/tranebær, og vend dressingen i. Servér lækkerierne med små, ristede kartofler.

Så har du en lækker andesteg på din grill.

Velbekomme!