Grillet fisk med knuste kartofler

Fisk

  • 2 hele fisk, fx Dorade eller små ørreder
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • Skal fra 2 økologiske citroner

Mos

  • 3 søde kartofler
  • 6-8 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

  • Skal fra 1 citron
  • 125 g pecorino

  • Ærteskud
  • 2 dl ærter, gerne optøede
  • 1 bundt radiser 

Rengør fiskene, rids fiskeskindet med en skarp kniv og gnid fiskene med olie, salt, peber og citronskal. Læg fiskene på en varm grill (brug evt. et grillnet) og grill fiskene ca. 6 min. på hver side (alt efter størrelse).

Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern. Kog kartoffelternene i usaltet vand i ca. 20 min. eller til de er møre. Dræn kartoflerne og mos dem med en gaffel sammen med olivenolie, salt, peber og citronskal. Smag mosen til.

Riv pecorino på toppen og pynt med ærteskud, ærter og skiver af radiser.

 

Tip: Pecorino er en tør fåreost, der minder om parmesan, men er mildere i smagen. Pecorino er velegnet til retter med fisk, men du kan også bruge parmesan.

 

Flere opskrifter fra The Food Club

Ditte Ingemann fra bloggen The Food Club har en lang liste af kogebøger bag sig, og er altid at finde i et køkken eller bag et kamera. Ditte evner at gøre det søde lidt sundere og mikser utraditionelle ingredienser til nye fantastiske resultater. Smag på Dittes lækre grillretter her og glæd dig over, at grillretter også kan være enkle og grønne. Find flere af Dittes opskrifter på thefoodclub.dk

Besøg The Food Club