Grillet laks med grønkålssalat

Ingredienser

Laksefilet

  • 4 laksefileter

Topping

  • ½ bundt bredbladet persille
  • 25 g parmesan
  • 4 spsk. hasselnødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Salat

  • 150 g grønkål
  • 2 æbler, skåret i tynde skiver
  • 4 spsk. hasselnødder, grofthakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • salt og peber

 

fremgangsmåde

Hak ingredienserne til topping med en kniv eller i en foodprocessor. Fordel blandingen ovenpå laksefileterne.

Læg laksefileterne på en varm grill, og grill dem under låg i ca. 8-10 minutter.

Rengør grønkål grundigt, hak det fint og bland det med æbler og hasselnødder.

Rør olivenolie sammen med eddike, salt og peber og vend det rundt i salaten. Smag salaten til.

Server laksen sammen med salaten og evt. et stykke groft brød.

Tip: Har du grønkål tilovers, så hak det fint og steg det på en varm pande med hvidløg og chili, det smager skønt sammen med grillet kød eller fisk.

Flere opskrifter fra The Food Club

Ditte Ingemann, fra bloggen The Food Club, har en lang liste af kogebøger bag sig, og er altid at finde i et køkken eller bag et kamera. Ditte evner at gøre det søde lidt sundere og mikser utraditionelle ingredienser til nye fantastiske resultater. Find flere af Dittes opskrifter på thefoodclub.dk

Besøg The Food Club