Fakta

Den miljøvenlige gasgrill

En gasgrill udleder langt mindre CO2 til atmosfæren end en kulgrill. Det skyldes, at en gasgrill er nemmere at regulere og ikke kræver optændingsblokke eller tændvæske. Derudover udleder gas næsten ingen sod, som er en anden stor klimasynder.

Mindre CO2-fodaftryk med gasgrill
Hvor kullene i en kulgrill ofte brænder et godt stykke tid før og efter brug, kan du blot tænde op, lige før maden skal på gasgrillen. Og når den sidste bøf er færdig, er det nemt at slukke for grillen. Dertil kommer, at du hverken skal bruge optændingsblokke eller tændvæske for at starte din gasgrill.

Rapport dokumenterer forskel
En rapport udarbejdet af Atlantic Consulting og udgivet i det engelske magasin Elsevier's Environmental Impact Assessment Review i 2009 dokumenterer, at når du griller med gas udleder du kun ca. 1/3 af den CO2 til atmosfæren, som du udleder, når du griller med kul.

Selv i det store miljøregnskab, hvor produktionen af grillen er medregnet, viser rapporten, at gasgrillen kommer ud som den klare vinder.

Ingen sod ved afbrænding
Gas (LPG) udleder primært CO2 og vand ved forbrænding. Derfor påvirker den ikke luftkvaliteten på samme måde som kul, der udleder betydeligt mere sod til atmosfæren. Ifølge ny forskning er sod årsag til hele 16% af den globale opvarmning.