pizza med stegt hvidløg, friske tomater og burrata

Ingredienser

Ingredienser til tre pizzabunde

  • 2 dl koldt vand
  • 1/2 dl kogende vand
  • 5 g gær (tilsæt 20 g gær hvis dejen skal bruges efter 2-3 timer)
  • 1 tsk salt
  • 400-450 g pizzamel fx TIPO 00
  • 1 dl durummel til udrulning

Fyld til en pizza (en portion pizza dej 240 g)

  • 50 g smør
  • 2 fed revet hvidløg
  • 1 spsk rosmarin og timian, hakket 
  • 15 små modne tomater, hakket
  • 1 burrata
  • 50 g salat
  • Salt

fremgangsmåde

  1. Hæld vandet i en røremaskine og rør gæren ud.
  2. Bland salt i melet og hæld det i røremaskine og ælt dejen i minimum 10 minutter - gerne op til 20 minutter.
  3. Dejen hældes op i en hævekasse, formes og strammes op til en stor kugle. Læg låg på og stil kassen i køleskabet i ca. 24 timer.
  4. Fordel dejen i tre portioner, mellem 240-250 g pr. pizzabund. Skyl hænderne i koldt vand og stram alle dejklumperne op, så de har en glat overflade og lad dem stå med låg på ved stuetemperatur i 2-3 timer, og de er klar til brug.
  5. Sæt din gasflaske til pizzaovnen og tænd og forvarm pizzaovnen til 350° grader.
  6. Tryk dejen ud i durum mel, start fra midten og form til en cirkel på ca. 35 cm.
  7. Smelt smørret med hvidløg og krydderurter i en lille pande eller bradepande i pizzaovnen. 
  8. Fordel det på pizzadejen.
  9. Sæt pizzabunden ind og skru ned på halv styrke på din pizzaovn, bag den i 2 min. Drej den undervejs.
  10. Fordel de hakkede tomater på den bagte pizza bund, lidt salat og læg burrata.
  11. Skær hul på burrataen, og skær pizzaen ud og server.

Udstyr: Pizzaspade, lille bradepande/stegepande
Køkkentid: 15 minutter
Bagetid: 2 minutter
Temperatur: 350° 

Opskriften på dej rækker til tre pizzaer. Prøv også vores opskrifter på pizza bianco med røget laks og pizza med salami og portobellosvampe.

Grill All & Food

Bag Grill All & Food står Pia Kromann Bindslev. Pia er dedikeret helårsgriller og har i mere end 25 år været med til at skabe grillkultur i Danmark. Pias motto er at "alt kan grilles". Find flere opskrifter fra Pia på hendes hjemmeside eller Instagram profil (@grillallogfood).

Besøg Grill All & Food