Guide

FJERN MOS I GRÆSPLÆNEN MED DIN UKRUDTSBRÆNDER

Mange haveejere kender problemet med mos i græsplænen. Det forekommer ofte, hvis græsplænen ligger i skygge. Men også haveejere med helt åbne plæner kan efter en mild og våd vinter opleve, at den før så grønne græsplæne nu er mere mos end græs.

Der bruges i dag rigtigt meget kemi til at fjerne mos i private græsplæner, men vil du undgå at bruge pesticider, kan en ukrudtsbrænder være et godt alternativ.

Sådan fjerner du mos i græsplænen

Hvis du vil bekæmpe mos i græsplænen med en ukrudtsbrænder, er det tidlige forår det helt rigtige tidspunkt. Dermed kan græsset nå at spire frem igen, mens det er i den kraftigste vækstfase, og du kan nyde en grøn plæne hele sommeren.

Vælg en dag med rolige vindforhold og brænd så mosset i græsplænen helt væk. I modsætning til almindelig ukrudtsbekæmpelse med en gasbrænder, er det vigtigt, at man ved bekæmpelse af mos i græsplænen, brænder mosset helt væk.

Udstyr

udstyr til bekæmpelse af mos

Mosbekæmpelse med gas kræver en almindelig eller kraftig ukrudtsbrænder med gas, der forsynes med gas fra fx en 10 kg eller 11 kg gasflaske. En lille ukrudtsbrænder, der forsynes med en gas fra en gasdåse, er ikke egnet. 

Er man så heldig at have en stor kærrebrænder (professionelt udstyr), gør det selvfølgelig, at arbejdet skrider lidt hurtigere frem.

Efterbehandling

Når du er færdig med at brænde mosset af, er du faktisk færdig med arbejdet. Afhængigt af hvor meget afbrændt mos, der ligger tilbage, kan du rive plænen igennem efter et par dage, så der kommer luft til jorden. Og så er det ellers bare at vente på, at det fine nye græs spirer frem igen. Derefter er det vigtigt, at du plejer din plæne med gødning som sædvanligt.