Fjern ukrudt uden kemi

SKIFT FRA KEMI TIL KOSANGAS

 2 grunde til at droppe kemien - og tænde for brænderen

  1. Ingen skadelige kemikalier
    Gas er en ren energikilde, der hverken forurener jorden eller grundvandet. Gas udleder primært vanddamp og CO2 ved forbrænding og indeholder ingen svovl eller tungmetaller, der kan sive ned i jorden. Samtidig undgår du risikoen for at indånde farlige kemikalier, mens du fjerner ukrudtet. Bruger du sprøjtemidler, vil væsken ligge længe på planterne, så børn og husdyr skal holdes væk fra de behandlede områder.

  2. Nemt og effektivt
    Når du flammebehandler, slipper du hurtigt og effektivt af med både planter og de fleste af plantens potentielle 500 ukrudtsfrø, der hurtigt kan vokse sig til en uoverkommelig opgave for haveejeren. De fleste ukrudtsbrændere er desuden udstyret med en Piezo-tænder, der gør det let at betjene brænderen og styre forbruget af gas.

Hvor kan jeg fjerne ukrudt?
En ukrudtsbrænder er velegnet til at bekæmpe ukrudt på større områder eller befæstede arealer, som for eksempel terrasser, fortove, kantsten og flisebelægninger. Gasbrænder til ukrudt kan også bruges i bede med træer og buske - dog i god afstand til træskure, plankeværk og andre letantændelige materialer.

Hvordan kommer jeg i gang?
Du skal bruge:

... og så er du klar til at tage kampen op mod havens uønskede vækster. Har du allerede en gasgrill, låner du bare flasken herfra til brænderen.

Start bekæmpelse af ukrudtet tidligt om foråret, mens planterne er på kimstadiet (lige efter at planterne begynder at spire - har 2 kimblade). Fortsæt behandling til sent på efteråret, da visse græsarter gror og spreder frø ved en temperatur over 4°C.
Denne video er ikke tilgængelig, da den indeholder marketing og statistik cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger. Klik for at ændre cookie indstillinger.

Fakta

fakta om sprøjtemidler

  • Sprøjtegifte kan sive gennem jorden og ned i grundvandet til fare for vores drikkevand

  • Landbruget køber og bruger langt størstedelen af den mængde pesticider, der sælges i Danmark til bekæmpelse af ukrudt.

  • Selvom haveejerne kun tegner sig for 2 procent af det samlede forbrug af sprøjtemidler, er det vigtigt, at de også minimerer forbruget - fordi en del af vores vandboringer også ligger i bynære arealer.

  • Hvert år må vandværker lukke vandboringer på grund af rester af sprøjtemidler, der stammer fra private haveejere.

  • Bruger du sprøjtemidler på fx fliser og andre belægninger, har de lettere ved at trænge ned i grundvandet, end hvis du bruger sprøjtemidler på ren jord. 

  • Det er Miljøstyrelsen, der bestemmer, hvilke sprøjtemidler der er lovlige at bruge i Danmark.