Problemer med at optænde gasvarmeovnen?

Sådan tænder du din gasovn / varmeovn

Du kan i meget sjældne tilfælde opleve, at hvis du tilslutter en ny gasflaske eller ombytter gasflaske til en ny, at der kan være problemer med at få tændt op i din gasvarmeovn, eller andet gasudstyr.

Hvornår optræder optændingsproblemet?

  • Det optræder kun ved helt nye eller nyrenoverede gasflasker.
  • Det optræder primært i forbindelse med optænding af en gasovn.

Hvorfor tænder gasvarmeovnen/gasudstyret ikke?

  • Gasflasker har altid et lidt større rumindhold, end den mængde gas, de skal fyldes med. Det skyldes, at en gasflaske kun må fyldes op til 85%. Det resterende rum i flasken består af gas i luftform. Første gang en ny / nyrenoveret flaske fyldes, vil gassen i luftform indeholde en ganske lille smule atmosfærisk luft. 
  • Den teknologiske udvikling i gasapparater har medført, at vågeblusset på en gasvarmeovn og andre mindre gasapparater bruger meget lidt gas i modsætning til fx en ukrudtsbrænder, et gaskomfur eller en gasgrill. Derfor kan en gasvarmeovn have svært ved at forbrænde denne gas i luftform og komme rigtigt i gang, når flasken er nyfyldt.

 

Hvad kan jeg gøre?

  • Hvis du har en gas ukrudtsbrænder, en gasgrill eller et andet gasforbrugende apparat, kan du koble flasken på dette apparat og tænde det kortvarigt. Derefter kan du koble flasken tilbage på din varmeovn, og den vil nu med stor sandsynlighed kunne tænde normalt.
  • Hvis du ikke har et andet gasforbrugende apparat, kan du bytte flasken til en ny hos den gasforhandler, hvor du har købt den.