Kunde case

FULD DAMP PÅ SYGEHUSVASKERIET

Kosan Gas har i hele etableringsfasen haft en mand gående hernede. Det har givet mig som projektleder en stor ro i maven, fordi der altid var kompetente svar og sparring på de mange spørgsmål, der er dukket op i anlægsperioden, fortsætter Kim Møller.

Vaskeriet ved Nykøbing Falster Sygehus holder hospitalsskjorterne hvide og lagnerne knitrende rene for regionens sygehuse. Vaskeriets centrale grundstof er dampen. Den opvarmes nu af den mere miljøvenlige, flydende LPG fra Kosan Gas. I september overtog Kosan Gas leverancen af de 200 ton flydende LPG, der årligt bruges til at varme dampen op.

- Da opgaven var et udbud, valgte vi umiddelbart Kosan Gas på grund af deres konkurrencedygtige pris. Men vi har siden fundet ud af, at vi fik meget mere end det. Kosan Gas har meget kompetente medarbejdere. Det har vi mærket på deres tekniske sparring, evne til uopfordret at se yderligere besparelser og deres tilstedeværelse i etableringsfasen.

Det var en glædelig overraskelse at få en værdifuld sparringspartner i sin leverandør, siger Kim Møller, der er teknisk souschef på Nykøbing Falster Sygehus og projektleder på konverteringen fra olie til gas.

Mere end et vaskeri
En besparelse på opvarmningen af dampen betyder meget for vaskeriets budgetter og for miljøet, men i høj grad også for lokalsamfundet. Region Sjælland står med en demografisk udfordring på tyndt befolkede Falster, hvor de større arbejdspladser leverer hovedparten af de lokale jobmuligheder.

- Det er klart, at vi er særligt opmærksomme på at være konkurrencedygtige, så vaskeriet ikke bliver udkonkurreret og må lukke. Vi står med en særlig udfordring hernede, fordi det er så afgørende for området, at vaskeriet består, siger Kim Møller.

Kompetence gav ro i maven
Et anlæg i den størrelse er helt nyt for området, så det har haft stor betydning, at Kosan Gas har sendt en tekniker til at hjælpe i hele anlægsfasen.

- Kosan Gas har i hele etableringsfasen haft en mand gående hernede. Det har givet mig som projektleder en stor ro i maven, fordi der altid var kompetente svar og sparring på de mange spørgsmål, der er dukket op i anlægsperioden, fortsætter Kim Møller.

Online overvågning kører
Her på tredje uge efter anlægsarbejdet er færdigt, kan Kim Møller konstatere, at også hverdagen med Kosan Gas som leverandør lever op til hans forventninger.

- Vi kan se, at Kosan Gas overholder de aftaler, vi indgår. Deres online overvågning af beholdningen kører, og de kommer automatisk og supplerer. Så alt i alt kan vi mærke, at det virker. Det er vi meget tilfredse med, fortæller Kim Møller, der allerede nu kanglæde sig over en besparelse på ca. 13 % på de samlede driftsudgifter.

Fakta

  • Vaskeriet ved Nykøbing Falster Sygehus, Koncernservice Vask, vasker linned, uniformer og patientbeklædning for blandt andet Nykøbing Falster, Roskilde og Køge Sygehuse.

  • Ved skiftet fra olie til LPG sparer Nykøbing Falster Sygehus miljøet for 116 ton CO2 om året.

  • Vaskeriet i Nykøbing Falster leverer ca. 40 tons tøj om ugen til sygehusene i blandt andet Nykøbing Falster, Roskilde og Køge.

  • 36 ansatte vasker, ruller, folder og pakker vasketøjet på vaskeriet.

  • Vaskeriet leverer rene uniformer til ca. 5.000 ansatte på Region Sjællands sygehuse.

Nykøbing Falster Sygehus' fordele

Besparelsen på de samlede driftsudgifter er ca. 13%

Kosan Gas overvåger gasbeholdningen online og sørger for automatisk opfyldning af tanken

kontakt os nu

Hvis du vil vide, hvor meget jeres virksomhed kan spare ved at skifte til LPG, så lad os gennemgå jeres eksisterende
kedelanlæg - og give et bud på de økonomiske og miljømæssige gevinster

Commercial Manager

Jannik Brokær Lund
T. 9215 9393
jannik.b.lund@kosangas.dk

Sjælland/Fyn/Lolland/Falster/Bornholm

Stig Olsen
T. 2526 2854
stig.olsen@kosangas.dk