Kundecase

Kosan Gas sikrer Randers Tegls produktion

Vi valgte Kosan Gas ud fra, at det er en professionel leverandør, som vi var overbeviste om kunne løfte opgaven og levere de ønskede mængder LPG. Det har været en god proces, hvor Kosan Gas har været hurtige til at bistå ved de tekniske aspekter af omstillingen,’’ slutter Finn Besser, projektleder ved LPG-installationerne hos Randers Tegl.

Et samarbejde med Kosan Gas sikrer energiforsyninger til Randers Tegl – en af Nordeuropas førende teglproducenter. Kosan Gas leverer nu LPG til Randers Tegl, der tidligere har været forsynet med naturgas, men som blev informeret af Energistyrelsen om, at leveringen af naturgas kunne blive afbrudt hen over vinteren grundet den europæiske gasforsyningssituation.

Randers Tegl råder over fire teglværker i Danmark, hvor de brænder teglsten ved mere end 1000 grader for at sikre, at de kan holde i mange hundrede år. Det er i denne proces, at flammer fra afbrænding af gas er helt nødvendige for at nå de rette temperaturer.

Nu har virksomheden investeret i LPG-anlæg fra Kosan Gas, som betyder, at man fremover kan bruge flydende gas fra store tanke, der opstilles lokalt ved hvert enkelt teglværk. Randers Tegl, der er afhængig af gas til sin produktion, er nemlig med på Energistyrelsens liste over danske selskaber, der ikke får gas leveret, hvis situationen omkring naturgasforsyninger i Europa forværres yderligere.

’’Risikoen for at skulle sætte produktionen i stå turde vi ikke tage, så vi besluttede at tage skiftet til LPG. Vi kan ikke stille om til andre energiformer end gas, da den er nødvendig i vores produktionsprocesser. Derfor er vi gået over til LPG, som Kosan Gas har hjulpet os med," siger Finn Besser, projektleder ved LPG-installationerne hos Randers Tegl.

Ved sin omstilling til LPG sikrer Randers Tegl ikke bare deres energiforsyninger til vinteren, men er med deres frigørelse fra naturgasnettet også indirekte med til at reducere afhængigheden af importeret naturgas.

Siden indgåelsen af kontrakten med en fast pris på LPG’en, er prisen på naturgas steget kraftigt, hvilket gjorde naturgas betydeligt dyrere end den pris, som værket betaler for LPG’en. LPG er derfor ikke alene et forsyningssikkert alternativ til naturgassen – det er også en økonomisk fornuftig løsning. 

’’Vi valgte Kosan Gas ud fra, at det er en professionel leverandør, som vi var overbeviste om kunne løfte opgaven og levere de ønskede mængder LPG. Det har været en god proces, hvor Kosan Gas har været hurtige til at bistå ved de tekniske aspekter af omstillingen,’’ slutter Finn Besser, projektleder ved LPG-installationerne hos Randers Tegl.Fakta

  • Randers Tegl-Gruppen blev grundlagt i 1911 og udfører arbejde i hele Skandinavien og Tyskland. Deres samlede aktiviteter gør dem til en af Nordeuropas førende teglproducenter.
  • Med hjælp fra Kosan Gas anvender virksomheden LPG til at brænde deres teglsten ved meget høje temperaturer, så de kan holde i hundreder af år.

kontakt os nu

Hvis du vil vide, hvor meget jeres virksomhed kan spare ved at skifte til LPG, så lad os gennemgå jeres eksisterende
kedelanlæg - og give et bud på de økonomiske og miljømæssige gevinster

Commercial Manager

Jannik Brokær Lund
T. 9215 9393
jannik.b.lund@kosangas.dk

Sjælland/Fyn/Lolland/Falster/Bornholm

Stig Olsen
T. 2526 2854
stig.olsen@kosangas.dk