Ale-marinerede kyllingelår med spicy ananassalat og avocadodip

Til kyllingen

  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2½ dl øl, Ale nr. 16
  • 4 hele kyllingelår
     

Salat

  • 2 små eller et stort rødløg
  • 2 lime
  • 1 bundt koriander
  • 6 skiver frisk ananas á 1 cm
  • 2 tsk. stødt chili
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1 spsk. olivenolie


Avocadodippen

  • 2 avocadoer
  • 3 spsk. crême fraiche 18%
  • 2 tsk. citronsaft
  • Fintrevet skal fra ¼ økocitron

Bland de tørre krydderier i en skål og tilsæt olie og øl. Læg kyllingelårene i en plastpose og hæld marinaden ned til dem, og vend det hele godt rundt. Luk posen godt til, sæt på køl i minimum 15 minutter, men gerne en dags tid. Vend gerne posen et par gange undervejs, så marinaden fordeles godt mellem kyllingelårene.

Skær rødløgene i smalle både og læg dem i en beholder. Pres limesaften ud over rødløget. Det tager den skarpe løgsmag og giver nogle superlækre, knasende og milde løgbåde. Vend det hele godt rundt, og lad det gerne stå en halv til en hel time.

Skyl og pluk korianderen, som udgør ”salatbladene” i salaten og derfor ikke skal hakkes. Skær 6 store, flotte skiver á ca. 1 cm af ananassen og skær skrællen af.

Lav en lille marinade af chili, paprika og olie. Pensl ananasskiverne med marinaden.

Tænd for grillen og lad den blive ca. 170 grader. Grill nu ananasskiverne 5-7 min. på hver side, til de har tydeligt grillmønster. Lad ananassen køle af og skær i mindre stykker. Bland koriander, de marinerede rødløg og ananas sammen.

Skru grillen op på 200 grader og læg kyllingelårene på. Læg dem gerne ude i siden af grillen, hvor varmen ikke er så direkte. Vend kyllingelårene ofte og sørg for, at de ikke branker. Giv dem ca. 30 min. eller til de er gennemstegte (kernetemperatur på 75 grader). Drys med salt og peber.

Blend avocado, crême fraiche samt citronsaft og -skal sammen til en lækker dip og smag til med salt og peber. Hæld det i en skål og server til kyllingelår og den spicy ananassalat.

 

Tip: Har du ekstra ananas til overs, så grill den i skiver uden marinade og servér med en god kugle vaniljeis og lidt hakket chokolade som et sødt punktum for middagen.

 

Flere opskrifter fra Gane og Gaffel

Gane og Gaffel er Julie og Emilie, to madglade damer, der deler deres gode opskrifter på deres fælles blog. Her har de lavet en herlig let middag med eksotiske smagsnoter.

Den søde ananas får et spicy modspil af chillien, og hvis du ikke allerede ved det, vil du opdage, at kyllingelår er som skabt til at blive tilberedt på grill. Se flere opskrifter på deres blog ganeoggaffel.dk

Besøg Gane og Gaffel