Grillbrød med grillet feta og tomater

Grillbrød

  • 6 dl vand
  • 1½ tsk tørgær, fx fra Doves Farm
  • 1 spsk. salt
  • 9 dl hvedemel
  • 2 dl rugmel
  • 1 dl havregryn
  • Lidt olivenolie

Tilbehør

  • 1 bakke cocktailtomater
  • Salt og peber
  • 1 godt stykke feta
  • Olivenolie
  • Basilikum
  • Evt. ¼ rødløg

Hæld vandet i en skål og rør tørgær i. Tilsæt salt og mel plus havregryn lidt af gangen, så det optages og bliver til en lind dej. Dejen skal til sidst have konsistens som tyk, sej grød. Lad dejen stå i ca. 10 min., rør igen og hæld dejen over i en stor bøtte med låg, der er smurt med olivenolie. Lad stå i køleskab natten over – eller ca. 8 - 12 timer.

Skyl tomaterne og skær dem over på langs. Læg dem i et stykke sølvpapir, krydr med salt og peber og saml sølvpapiret om tomaterne og fold kanterne godt ind, så pakken lukkes helt.

Læg fetaen på et stykke sølvpapir, hæld lidt olivenolie ved og lav endnu en sølvpapirspakke.

Dejen hældes i et ildfast, grilldygtigt fad på ca. 15 x 25 cm foret med bagepapir og lidt ekstra olivenolie, og bages i grill under låg i ca. 45- 50 min. ved 200 grader. Husk ikke at åbne låget (i al fald ikke særlig tit, så slipper du den gode luft ud). Hvis du har en større grill, skal du nok give brødet lidt kortere tid. Har du en pizzasten, så læg den meget gerne under fadet, så du undgår at bunden af dit brød (eller fad!) brænder på. Tag til allersidst brødet ud af formen og grill det hurtigt på begge sider.

Når brødet er ved at være færdigt lægges de to pakker på grillen og gives 10-15 min.

Pak fetaen ud og læg den nu varme og smeltende feta over på en tallerken. Åbn tomatpakken og hæld tomaterne udover fetaen. Hæld 1-2 spsk. olivenolie over, riv lidt basilikum over og drys evt. med lidt rå rødløg. Afslut med friskkværnet peber og ost, tomat og olie op med det nybagte brød. 

 

Tip: har du ikke tid til at bage brødet, så køb et lækkert brød og server det med den smeltede feta-ost og tomaterne som beskrevet i opskriften.

 

Flere opskrifter fra Gane og Gaffel

Det kræver lidt mere end 30 minutter at tilberede dette lækre grillede brød, til gengæld er smagen i top og viser tydeligt, hvor mange forskelige ting du kan bruge din gasgrill til.

Opskriften kommer fra bloggermakkerparret Gane og Gaffel. De to madglade damer Julie og Emilie deler ud af deres gode opskrifter på den fælles blog. Her byder de på lækkert brød til de lune sommeraftener, hvor man ikke har travlt. Grillbrødet kan serveres for gæsterne og nydes imens hovedretten tilberedes. Rustikt og herligt uformelt.

Se flere opskrifter fra Julie og Emilie deres blog ganeoggaffel.dk

Besøg Gane og Gaffel