Grillede hvide asparges med citrondressing & spanske mandler

  • 16-20 hvide asparges
  • Saft og skal fra 2 usprøjtede citroner
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 stængler citrontimian
  • 2 spsk. spanske mandler, ristede og saltede 

Start med at rengøre og skrælle de hvide asparges. Knæk den nederste del af, da den er meget grov og træet. Grill aspargesene forsigtigt på en varm grill i nogle minutter, indtil de er gyldne og en anelse bløde. De må endelig ikke få for meget.

Lav en dressing af citronsaft, citronskal, olivenolie, citrontimian og salt. Hak de saltede spanske mandler groft – her kan sagtens benyttes almindelige mandler eller saltede cashewnødder.

Anret de grillede asparges på et fad – kom dressingen og de hakkede mandler over, og krydr med salt og peber.

Tip: Ristede saltede mandler kan fås i velassorterede supermarkeder.

 

Flere opskrifter fra The Food Club

Ditte Ingemann fra bloggen The Food Club har en lang liste af kogebøger bag sig, og er altid at finde i et køkken eller bag et kamera. Ditte evner at gøre det søde lidt sundere og mikser utraditionelle ingredienser til nye fantastiske resultater. Smag på Dittes lækre grillretter her og glæd dig over, at grillretter også kan være enkle og grønne. Find flere af Dittes opskrifter på thefoodclub.dk

Besøg The Food Club