Grillede kyllingelår med amerikansk barbecuesauce

Kyllingelår

  • 8-10 kyllingelår
  • 2 dl ketchup
  • 1,5 dl brun farin
  • ½ dl æblecidereddike
  • 2 tsk. paprika
  • 1-2 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. hvid peber
  • 1 tsk. salt

Bland ketchup, brun farin, æblecidereddike, paprika, chilipulver, hvidløgspulver, hvid peber og salt i en gryde, bring det i kog, og afkøl.
Smør halvdelen af marinaden på kyllingelårene, og marinér dem i mindst et kvarter, men gerne længere.

Grill kyllingelårene i 25-30 minutter ved lav til moderat varme, så de ikke brænder på. Når de har fået stegeskorpe, pensles der et par gange undervejs med den resterende barbecuesauce.

Servér kyllingelårene med bagte kartofler med hvidløgssmør og coleslaw.

Coleslaw

  • ½ hvidkålshoved (alternativt hvidt eller rødt spidskål)
  • 3 gulerødder
  • 1 spsk. sennep
  • 1/2 dl æblecidereddike
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber

Coleslawdressing

  • 1 dl skyr
  • 1 dl mayonnaise
  • salt og peber
  • 1 tsk sukker

Snit kålen fint, og riv gulerødderne. Rør marinaden sammen, og vend den i grøntsagerne. Lad det trække mindst 10 minutter men gerne længere. Hæld marinaden fra, når blandingen har trukket.

Mix dressingen og rør den i kålblandingen.

Flere opskrifter fra Foodfanatic

Nadia Mathiasen henter meget af sin inspiration fra Thailand, hvor hendes mor kommer fra. Det giver et fantastisk mix af eksotiske smage og nordiske råvarer, som også passer perfekt til grillen. Med denne opskrift vender Nadia dog kortvarigt blikket mod vest fremfor øst. Mød Nadia på foodfanatic.dk.

Besøg Foodfanatic