Grillede steaks med fennikelsalat

Grillede steaks 

  • 2 kviste rosmarin
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • saft og skal af ½ økologisk citron
  • ½ tsk. groft peber
  • 1 tsk. flagesalt
  • 4 steaks af kalv eller okse

Pluk bladene af rosmarinkvistene, og stød dem godt i en morter sammen med korianderfrø og hvidløg, til du har en grov pasta. Bland med olivenolie, citronsaft- og skal, peber og salt.

Vend steaksene heri, og lad dem marinere i mindst 10 minutter, men gerne længere.

Grill bøfferne efter smag og behag. Stegetiden afhænger af bøffernes tykkelse og grillens varme.

Servér med fennikelsalat.

Fennikelsalat

  • 2 hele fennikel
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 lille rødløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 citron
  • ½ bundt mynte
  • salt, peber

Halvér fenniklerne, og snit dem i helt tynde skiver. Snit bladselleri i aflange skrå skiver. Pil rødløget, halvér det, og snit det fint. Hak mynten groft. Vend fennikel, bladselleri og rødløg sammen med olivenolie, citronsaft efter smag samt salt og peber. Top med mynte.

Tip: Fennikel er også i sig selv god på grillen: Halver fennikelen på tværs og smør med olie og salt og grill på begge sider ved høj varme i cirka 10 minutter afhængig af størrelsen.

Flere opskrifter fra Foodfanatic

Nadia Mathiasen henter meget af sin inspiration fra Thailand, hvor hendes mor kommer fra. Det giver et fantastisk mix af eksotiske smage og nordiske råvarer, som også passer perfekt til grillen. Mød Nadia på foodfanatic.dk.

Besøg Foodfanatic