Grillede steaks med fennikelsalat

ingredienser

Grillede steaks

  • 2 kviste rosmarin
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • saft og skal af ½ økologisk citron
  • ½ tsk. groft peber
  • 1 tsk. flagesalt
  • 4 steaks af kalv eller okse

Fennikelsalat

  • 2 hele fennikel
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 lille rødløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 citron
  • ½ bundt mynte
  • salt, peber

fremgangsmåde

Pluk rosmarinbladene af kvistene. Put de afplukkede rosmarinblade ned i en morter sammen med korianderfrø og hvidløg. Stød det hele godt sammen, til du har en grov pasta. Bland pastaen sammen med olivenolie, citronsaft- og skal. Smag til med salt og peber.

Vend steaksene i blandingen og lad dem marinere. Bøfferne skal marinere i mindst 10 minutter, men giv dem gerne længere tid.

Når bøfferne er færdige med at mariere, grilles de på en varm grill. Stegetiden afhænger af, hvordan du kan lide kødet stegt og hvor tykke sat varm grillen er.

Skær fenniklerne ud i halve. Snit dem i helt tynde skiver og bladsellerien i aflange skrå skiver.

Rødløget pilles, halveres og snittes fint og mynten hakkes groft.

Vend nu fennikel, bladselleri, rødløg sammen med passende mængde olivenolie og citronsaft efter smag. Krydr til sidst med salt og peber.

Top salat med den friske mynte.

Flere opskrifter fra Foodfanatic

Nadia Mathiasen henter meget af sin inspiration fra Thailand, hvor hendes mor kommer fra. Det giver et fantastisk mix af eksotiske smage og nordiske råvarer, som også passer perfekt til grillen. Mød Nadia på foodfanatic.dk.

Besøg Foodfanatic