Grillede vegetarbøffer

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. hørfrø
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 2 tsk. salt
  • Evt. 1-2 spsk. loppefrøskaller eller mel
  • 2 dl kogt quinoa
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 gulerødder, groft revet
  • 1 squash, groft revet
  • 1 spsk. miso

 

Knus hørfrøene i en morter eller med bagsiden af en kniv, bland med tre spsk. vand og lad det trække i 10 min. Blend kikærterne sammen med de knuste hørfrø, krydderier og salt.

Hvis farsen er meget våd, kan du tilsætte et par spsk. loppefrøskaller eller mel.

Sæt grillen på 200 grader og find en foliebakke frem.  

Rør alle de øvrige ingredienser i og form farsen til 6-8 bøffer. Læg bøfferne i en foliebakke, pensel dem med olie og steg dem i 20 min.

Vip bøfferne ud på grillen, pensel dem igen med olie eller bbq-sauce, og grill dem færdigt i 5 min. på hver side.

Tip: Miso er en japansk sauce, som man kan bruge til at marinere kød i og give smag til retterne. Har du ikke miso, kan du erstatte det med en god sojasauce. Miso fås i helsekostbutikker og større supermarkeder.

 

Flere opskrifter fra Vanløse Blues

Maria Engberg, der er kvinden bag bloggen Vanløse Blues, er selverklæret grøntsagspassionist og kan trylle de mest simple grøntsager om til spændende retter. Smag på hendes lækre opskrifter her og mød hende også på bloggen vanloseblues.blogspot.dk

Besøg Vanløse Blues