Grillet ananas med kokos-semifreddo

  • 6 æggeblommer
  • 125 g sukker
  • 2 dl kokosmælk
  • 3 dl piskefløde
  • 1 ananas
  • 20 g smør 

Pisk æggeblommer og sukker over vandbad, til konsistensen er tyk og cremet. Tag cremen af vandbadet og pisk fortsat, til den er kølet en smule af. Pisk kokosmælken luftig, pisk fløden til skum og vend begge dele forsigtigt i cremen. Kom blandingen i en brødform beklædt med husholdningsfilm eller bagepapir og frys i mindst 3 timer eller natten over. Tag isen ud af fryseren ca. 15 min. før servering. 

Skær skrællen af ananassen, og skær den i ca. 5 cm tykke skiver. Smelt smørret i en kasserolle og pensl det på ananasskiverne og grill dem i ca. 5 min. Sørg for at vende dem undervejs. 

Servér den grillede ananas med kokos-semifreddo.

Valgfrit: pynt med frisk mynte og ristede kokosflager.

Tip: Semifreddo er italiensk og betyder halvfrossent. Det referer til, at isen skal have en blød konsistens, når den serveres. Hvis du ikke har tid til at lave semifreddo’en så køb en god vaniljeis og server sammen med de stegte ananas.

 

Flere opskrifter fra Foodfanatic

Nadia Mathiasen henter meget af sin inspiration fra Thailand, hvor hendes mor kommer fra. Det giver et fantastisk mix af asiatiske smage og nordiske råvarer, som også passer perfekt til grillen. Mød Nadia på foodfanatic.dk.

Besøg Foodfanatic