Grillet auberginesalat med spicy barbeque marinade

ingredienser

Auberginesalat

  • 2 auberginer
  • ½ dl tamari
  • 2 spsk. bbq sauce
  • saften fra 1 lime
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt chili
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 fed hvidløg , fint revet
  • 1 tsk. fint revet ingefær
  • 2 dl kogt quinoa
  • 1 dl forårsløg, i tynde skiver
  • 100 g babyspinat
  • 1 dl ristede pinjekerner

Barbeque marinade til auberginerne

  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 spsk. tamari
  • 1 spsk. bbq sauce
  • saften fra 1 lime
  • evt. lidt vand til at justere konsistensen med

fremgangsmåde

Start med at røre alle ingredienserne til barbecuemarinaden sammen i en skål.

Skær auberginerne i aflange og moderate skiver. De skal have en tykkelse på ca. 2 cm. Kom aubergineskiverne i et fad og hæld bbq marinaden ud over. Vend auberginerne godt sammen med marinaden og lad det marinere i 20 min.

Når auberginerne er færdige med at marinere, skal de på grillen i 2-3 minutter på hver side.

Rør nu alle ingredienserne sammen til dressingen i en lille skål. Tilsæt eventuelt lidt vand i dressingen for at justere konsistensen.

Quinoa og spinat blandes sammen og anrettes på et fad.

Tag de grillede auberginer og anret ovenpå quinoaen og pynt med lidt forårsløg og pinjekerner. Servér dressingen ved siden af.

Tip: Salaten er mættende for sig selv, men også fantastisk som tilbehør til fx krydrede kyllingelår på grill.

Flere opskrifter fra Vanløse Blues

Maria Engberg, der er kvinden bag bloggen Vanløse Blues, er selverklæret grøntsagspassionist og kan trylle de mest simple grøntsager om til spændende retter. Smag på hendes lækre opskrifter her og mød hende også på bloggen vanloseblues.blogspot.dk

Besøg Vanløse Blues