Grillet frugtkebab med saltkaramel

ingredienser

Appelsinmarinade

  • 1 spsk. Amaretto
  • 1 spsk. rørsukker
  • saft fra en appelsin

Frugtspyd

  • 16 jordbær
  • 16 stykker frisk ananas
  • 8 stykker honningmelon

Øvrigt

  • 8 træspyd
  • 200 g karamelliseret mælk (kan købes færdig på dåse)
  • ½ tsk. salt

fremgangsmåde

Start med at stille grillspyddene i vand, så de ikke brænder, når du griller dem.

Bland alle ingredienser til marinaden sammen og giv dem et hurtigt opkog. Brug sidebrænderen på grillen, hvis du har sådan en. Lad massen køle helt ned, mens du laver frugtspyddene.

Klargør ananasstykker, honningmelonstykker og jordbær.

Sæt et jordbær, derefter ananas, honningmelon, ananas og til sidst jordbær på spyddene. Pensl med appelsinmarinade.

Grill ved mellemhøj varme i 8-10 minutter. Vend spyddene og pensl gerne med appelsinmarinade undervejs.

Saltkaramel laves ved at røre salt i den karamelliserede mælk.

Server de grillede frugtspyd med det samme og dryppe med en god omgang saltkaramel.

Tip: Lav marinaden uden Amaretto, hvis børnene også skal spise med.

Flere opskrifter fra Cute Carbs

Tóra Effersøe Mortensen er digital journalist og kvinden bag bloggen Cute Carbs. Tóra skriver om søde sager, fordi hun ganske enkelt bare elsker at bage og spise gode kager. Hun samler inspiration fra hele verden på sin online færd, og så henter hun også opskrifter fra sin færøske familie, der altid har noget nyt og spændende bagværk i ovnen.

Besøg Cute Carbs