Grillet skaldyrssalat og dressing

Du kan købe rensede 10-armede blæksprutter hos de fleste fiskehandlere, og ellers er de altid at finde i fryseren hos asiatiske købmænd. Skyl dem og dup dem tørre inden brug. Vælg altid rejer der er fra bæredygtigt, økologisk opdræt. 

Skaldyr

  • 400 g rensede blækspruttetuber, 10-armede
  • 200 g store, rå rejer
  • 200 g store kammuslinger
  • Lidt olie
  • Salt 

Dressing

  • 1 rød chili, eller efter temperament 
  • Saft af 3 lime, evt. mere lime
  • ½ spsk. sukker
  • ¼ dl fiskesauce

Servering

  • 1 bundt forårsløg
  • 1 stort bundt koriander, 3-4 håndfulde

Flæk blækspruttene og åben dem, så de ligger med den indvendige side opad. Snit små tern i kødet, men skær ikke igennem. Del sprutterne i 5-6 stykker, alt efter størrelse. Pil rejerne.

Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne. Vend blæksprutter, rejer og kammuslinger med en anelse olie. Grill dem på en utrolig varm grill. De skal have ½-1½ min. Krydr med salt.

 

Dressing: Flæk chilien og hak den fint. Fjern evt. nogle af kernerne, hvis du ikke vil have salaten for stærk (dog ikke alle, den skal bide lidt). Rør limesaft med sukker til sukkeret er opløst. Kom chili og fiskesauce i og smag til.

 

Servering: Snit forårsløg fint og koriander groft. Vend de varme, grillede skal- og bløddyr med dressingen. Smag til, evt. med mere limesaft, den må gerne være godt syrlig. Vend til sidst bunker af koriander og forårsløg i og servér straks.

 

Tip: Salaten kan spises, som den er, eller med godt brød. Jeg er vild med at spise den cheviche-style med majstortillas til. De er så gode!

 

Flere opskrifter fra Louisa Lorang

Louisa er forfatter til et utal af kogebøger, kendt fra Go’Morgen Danmark, en del af kokke-teamet hos Aarstiderne, blogger og meget mere.

Besøg Louisa Lorang