Grillet surdejsbrød med ricottacreme, røget laks & grillet agurk

ingredienser

Surdejsbrød

  • ½ agurk
  • 8 skiver surdejsbrød
  • olivenolie
  • 1,5 dl ærter
  • 2 stilke mynte

Ricottacreme

  • 125 g ricotta
  • 75 g feta
  • skal fra ½ økologisk citron
  • sort peber

Topping

  • 8 skiver røget laks
  • olivenolie

fremgangsmåde

Start med at skær den halve agurk ud i tynde skiver. Grill agurkerne på hver side indtil de får flotte grillstriber.

Skær 8 skiver af surdejsbrødet og pensl det med olivenolie. Grill brødskiverne på grillen, indtil de er sprøde og har fået flotte grillstriber. Har du ikke en grill, kan du bruge en grillpande i stedet.

Forbered ricottacremen ved at røre ricotta sammen med fetaen og citronskallen. Ricottacremen er klar, når du har en glat creme. Smag cremen til med salt og peber.

Smør ricottacremen ud på de grillede brødskiver og fordel nu ærter, de grillede agurkeskiver, den røget laks og top med frisk mynte ovenpå.

Inden retten serveres, kom en smule god olivenolie udover brødene.

Tip: Server brødene med en god salat som en hurtig aftensmad på en hverdagsaften, eller brug dem som tilbehør til en større grillmenu.

Flere opskrifter fra The Food Club

Ditte Ingemann fra bloggen The Food Club har en lang liste af kogebøger bag sig, og er altid at finde i et køkken eller bag et kamera. Ditte evner at gøre det søde lidt sundere og mikser utraditionelle ingredienser til nye fantastiske resultater. Smag på Dittes lækre grillretter her og glæd dig over, at grillretter også kan være enkle og grønne. Find flere af Dittes opskrifter på thefoodclub.dk

Besøg The Food Club