Kødbolle-spyd og yoghurtdressing med mynte

Kødboller

  • 400 g hakket økologisk oksekød 10-12 %
  • 1 stor håndfuld finthakket frisk mynte
  • 1 fed hvidløg
  • Reven skal af 1 citron
  • 2 tsk. spansk mojo sauce, alternativt: Lav den selv, eller brug den mellemøstlige Ajvar fra din lokale grønthandler, hvis du ikke kan finde mojo
  • 1 tsk. flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 rød peberfrugt 

Dressing

  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm frisk chili uden kerner
  • Stor håndfuld frisk mynte
  • 200 ml græsk yoghurt 10 %
  • 2 tsk. citronsaft
  • Flagesalt, friskkværnet peber og paprika til at smage til med

Start med at røre oksekødet sejt med lidt salt. Hak mynte med hvidløg og tilsæt derefter alle øvrige ingredienser til farsen, og sæt på køl en times tid inden tilberedning.

Form runde kødboller af farsen, ca. 16 stk, af ca. 1 spsk. fars og sæt tre kødboller på et grillspyd med et stykke peberfrugt i mellem. Husk at læg træspyddene i vand et par timer, inden de skal bruges, så de ikke brænder for meget på grillen.

Steges på grillen ved ca. 175 grader i 7-10 min. Vendes jævnligt, så de bliver grillede jævnt på alle sider.

Til dressingen hakkes hvidløg, chili og mynte fint i en blender og blandes efterfølgende med yoghurt og citronsaft og smages til med salt, peber og paprika efter smag og behag.

Flere opskrifter fra Gane og Gaffel

Gane og Gaffel er Julie og Emilie, to madglade damer, der deler deres gode opskrifter på den fælles blog ganeoggaffel.dk.

Prøv deres kødbollespyd, der vil være et hit til både børn og voksne til sommerens lune grillaftener. De er nemme at gøre klar i forvejen, og skal kun have ganske kort tid på grillen, så små (og store) sultne munde hurtigt kan spises af. Den tilhørende dressing kan spices op og ned alt efter, hvor meget chili du smider i, og hvor børnevenlig den skal være.

Besøg Gane og Gaffel