Suppe med grillede peberfrugter og tomater

ingredienser

Suppen

  • 4 røde peberfrugter
  • 600 g tomater
  • 2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • frisk timian
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 4 spsk. olivenolie
  • 3-4 dl grøntsagsbouillon

Forslag til topping

  • crème fraîche
  • yoghurt
  • feta
  • ristede hasselnødder
  • urter

fremgangsmåde

Vask peberfrugterne og skær dem ud i halve. Fjern kernerne. Skær tomaterne ud i mindre stykker og hak løgene fint. Fordel det hele i en foliebakke og kom også de 3 fed hvidløg ved (uden skal).

Tilsæt olivenolie, salt og peber til grøntsagerne i foliebakken og blandt det hele godt sammen. Tilsæt den friske timian.

Kom foliebakken på grillen under låg ved medium varme. Giv det ca. 20-30 minutter eller indtil alle grøntsagerne er bløde. Husk at rør i grøntsagerne undervejs.

Kom de grillede grøntsager i en blender og tilsæt rengjort persille samt olivenolie. Grønsagsblandingen blendes til den får en helt ensartet og cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Kom den blendede grønsagsblanding i en gryde og varm den op. Tilsæt eventuelt bouillon eller fond til suppen alt efter hvor tynd en konsistens på suppen, du ønsker. 

Servér suppen med god skefuld creme fraiche eller yoghurt på toppen.

Tip: Peberfrugter bliver mere søde i smagen når de bliver varmet og egner sig derfor godt til supper og saucer.

Flere opskrifter fra The Food Club

Ditte Ingemann fra bloggen The Food Club har en lang liste af kogebøger bag sig, og er altid at finde i et køkken eller bag et kamera. Ditte evner at gøre det søde lidt sundere og mikser utraditionelle ingredienser til nye fantastiske resultater. Find flere af Dittes opskrifter på thefoodclub.dk

Besøg The Food Club