Vietnamesiske grillspyd med kålsalat

Grillspyd

  • 3 små, asiatiske skalotteløg (eller 2 almindelige skalotteløg)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk. citrongræs
  • 2 spsk. fiskesovs
  • 1 spsk. østerssauce
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. stødt sort eller hvid peber
  • 500 g nakkefilet

Pil og hak løg og hvidløg, og hak citrongræs meget fint. Bland det med resten af ingredienserne til marinaden. Skær nakkefileten i tynde skiver. Vend dem i marinaden, og lad dem trække på køl i et kvarters tid, gerne længere.

Sæt kødet på grillspyd, og grill dem til kødet er gennemstegt ved moderat varme, så de ikke brænder på.

Servér med vietnamesisk kålsalat.

Vietnamesisk kålsalat

  • 1 hvidløgsfed
  • 3 spsk. sukker
  • 3 spsk. limesaft
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 1 spids- eller lille hvidkål
  • 2 store gulerødder
  • 1 lille rødløg
  • ¼ bundt koriander
  • ¼ bundt mynte
  • 1 chilipeber
  • 4 spsk. peanuts med eller uden salt

Knus hvidløgsfedet, og bland det med sukker, limesaft og fiskesauce. Rør til sukkeret er opløst.

Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem julienne (tynde stave). Pil og halvér rødløget, og snit det fint. Hak urterne groft, og snit chilipeberen fint. Hak peanuts groft. Bland det hele med dressingen.

Flere opskrifter fra Foodfanatic

Nadia Mathiasen henter meget af sin inspiration fra Thailand, hvor hendes mor kommer fra. Det giver et fantastisk mix af eksotiske smage og nordiske råvarer, som også passer perfekt til grillen. Mød Nadia på foodfanatic.dk.

Besøg Foodfanatic