Grillet kyllingesandwich

ingredienser

Grillet sandwich

  • 2 modne avokadoer
  • ½ courgette
  • ½ rød peberfrugt
  • 450 g kyllingebryst, ca. 2 stykker
  • Lidt olie
  • 1 stort aflagt flüte
  • 50 g revet ost
  • 4 skiver serranoskinke

Fetacremen

  • 200 g skyr
  • 200 g feta
  • ½-1 dl hakket purløg

Tilbehør

  • 500 g små kartofler

fremgangsmåde

Gør først tilbehøret klar

Vask kartofler og kog dem i ca. 10 min. Når det er muligt at stikke en gaffel i kartoflerne uden problemer, er de færdige. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af i en sigte. Imens kartoflerne koger, laves fetacremen og ingredienserne til sandwichen forberedes.

Fetacreme
Blend eller pisk skyr sammen med feta, til konsistensen er glat og ensartet. Tilsæt purløg og bland det hele sammen.

Grillet kyllingesandwich 
Fjern skind og kerne på avokadoerne og mos dem med en gaffel til avokadomos. Smag til med lidt salt og peber.
Courgette skæres ud i skiver på ca. ½-1 cm og peberfrugterne skæres ud på langs i strimler.

Kyllingen skæres ud på langs fra den tykkeste ende på kyllingebrysterne mod den tynde ende. Når kyllingen er skåret ud, skal der være 4 næsten lige store stykker kylling. Pensl kyllingen med lidt olie. Skær brødet over på langs, så der er to lige store skiver.

Når grillen har en temperatur på ca. 200 grader, lægges de kogte kartofler på grilles ene side i ca. 5- 7 min., til de har en flot gylden og grillet overflade.

Læg på samme tid kyllingen på grillens anden side. Grill kyllingen i ca. 5 min. på hver side. Hvis der er plads på grillen, kan grøntsagerne også komme på grillen i ca. 10 min. Sørg for at vende dem 1-2 gange undervejs. Drys med salt og peber når kyllingen og kartoflerne er færdige.

Tag kartofler, kylling og grøntsagerne af grillen og læg det hele under stanniol, så det forbliver varmt. Læg herefter brødet på grillen i ca. 3-4 min. Vend skriverne efter 1-2 min., til brødet er gyldent. Når brødet er gylden, fordeles revet ost over den ene side brød. Lad osten smelte. Imens brødet er på grillen, lægges serranoskinken også på grillen i ca. 2-3 min.  

Anretning

Når alle de grillede elementer er færdige, samles sandwichen ved at smøre avokadomos på den ene side af brødet. Læg derefter serranoskinke på sammen med peberfrugt. På den anden side med ost lægges kylling sammen med courgette. Saml til sidst de to sider og skær den store sandwich i 4 stykker. Spis sandwicherne sammen med de grillede kartofler og fetacremen.

Denne opskrift er fra Samantha Fotheringham

Samantha Fotheringham insisterer på, at sund mad skal smage godt, og netop den tilgang kan du nyde godt af på hendes inspirerende sundhedsblog, hvor hun deler ud af tips til mere grønt og mere sundt.

Se flere opskrifter på lækker hverdagsmad