Grillede majs med topping - mexistyle

ingredienser

Grillede majs

  • 4 majskolber
  • Lidt smør
  • Salt

Topping til majskolberne

  • 3 spsk. cremefraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. limesaft
  • salt
  • 3 spsk. fint revet pecorino
  • evt. cayennepeber
  • lidt groft hakkede koriander
  • limebåde

fremgangsmåde

Start med at pille majsene. Du kan lade bladende blive siddende som håndtag. Fordel lidt smør på majsene og grill dem på høj varme.

Grillen skal være varm når majsene lægges på. Hvis du ikke har en grill, kan en grillpande bruges.

Majsene skal gerne brankes en smule. Krydr dem med salt, når de er færdige.

Rør cremefraiche, mayonnaise og lime sammen til toppingen og smag den til med salt.

Til sidst smøres cremen ud på de grillede majs. Top med ost og drys eventuelt med lidt cayenne – alt efter smag. Pynt med koriander og servér straks majsene med limebåde til.

Tip: Har du ikke pecorino, kan du bruge parmesan i stedet. Vil du have en fedtfattig version af cremen, kan du erstatte cremefraiche og mayo med tyk yoghurt.

Flere opskrifter fra Louisa Lorang

Louisa er forfatter til et utal af kogebøger, kendt fra Go’Morgen Danmark, en del af kokke-teamet hos Aarstiderne, blogger og meget mere. Smag på hendes mexi-style grillede majs her, som kan bruges som snack eller som tilbehør til grillet kød.

Besøg Louisa Lorang