Grillede søde kartofler med spicy salsa dressing

Ingredienser

Kartofler

  • 2 store søde kartofler
  • olivenolie til pensling
  • salt og peber

Dressing

  • 1 stor håndfuld koriander, fint hakket
  • 1 rød chili, fint hakket uden kerner
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • saften fra 1 lime
  • 1 spsk. tamari
  • 1 spsk. olivenolie

Øvrigt

  • saltede peanuts
  • sesamfrø

Fremgangsmåde

Start med at varme grillen op til 225 grader.

Skræl og skær kartoflerne i 1,5 cm tykke skiver. Pensl dem herefter med olivenolie og krydr dem med salt og peber.

Lav nu dressingen, mens kartoflerne grilles. Rør alle ingredienserne sammen og lad det trække, indtil kartoflerne er færdige.

Grill sødkartoffelskiverne i ca. 10-12 minutter på begge sider. Når de er færdige, anrettes de på et fad.

Afslut retten med at hælde dressing over kartoflerne og drys med peanuts og sesamfrø.

Tip: Server kartoflerne som de er, eller grill et stykke kyllingebryst til for en mere fyldig ret.

 

Flere opskrifter fra Vanløse Blues

Maria Engberg, der er kvinden bag bloggen Vanløse Blues, er selverklæret grøntsagspassionist og kan trylle de mest simple grøntsager om til spændende retter. Smag på hendes lækre opskrifter her og mød hende også på bloggen vanloseblues.blogspot.dk

Besøg Vanløse Blues