Grillet cookie-kage med is og bær

ingredienser

Cookie kage

  • 100 g blødt smør
  • 40 g rørsukker
  • 60 g brun farin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. natron
  • 150 g hvedemel
  • 0,2 dl mælk
  • 30 g chokoladeknapper
  • 20 g skumfiduser

Servering/topping

  • vaniljeis
  • jordbær

fremgangsmåde

Start med at komme smør, vaniljesukker, rørsukker og brun farin i en stor skål og pisk ingredienserne godt sammen.

Tilføj mel og natron til dejen og rør det sammen.

Tilføj mælk til dejen og rør det ud.

Kom til sidst chokoladeknapper i dejen og ælt den godt sammen. Gem nogle af chokoladeknapperne, så du kan bruge dem senere til at stikke i toppen af cookie-kagen inden den grilles.

Den færdige dej fordeles i en støbejernspande på 20 eller 22 cm. Stik nu skumfiduserne og de resterende chokoladeknapper i toppen af kagen.

Kom cookie-kagen på grillen ved mellemhøj varme og giv den ca. 10 minutter. Kagen må gerne se lidt underbagt ud, men bunden skal være let gylden.

Vent med at servere kagen til den har kølet lidt af. Anret desserten med en god kugle vaniljeis og friske jordbær.

Tip: Alle slags friske bær kan bruges som topping

Flere opskrifter fra Cute Carbs

Tóra Effersøe Mortensen er digital journalist og kvinden bag bloggen Cute Carbs. Tóra skriver om søde sager, fordi hun ganske enkelt bare elsker at bage og spise gode kager. Hun samler inspiration fra hele verden på sin online færd, og så henter hun også opskrifter fra sin færøske familie, der altid har noget nyt og spændende bagværk i ovnen.

Besøg Cute Carbs