Grillet fyldt butternutsquash med spinatsalat

ingredienser

  • 2 små butternutsquash

Fyld til butternutsquash

  • 2 dl kogte grønne linser
  • 250 g champignoner i kvarte
  • 100 g valnødder, grofthakket
  • 1 æble i små tern
  • 2 spsk. frisk timian, finthakket
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Spinatsalat

  • 200 g frisk spinat
  • 200 g blomkål
  • 1 æble
  • 100 g valnødder
  • 50 g tørrede tranebær

Grov sennepsvinaigrette

  • 2 spsk. grov sennep
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. ahornsirup
  • salt og peber

fremgangsmåde

Skær butternutsquashen over på midten og skrab kernerne ud med en ske. Grill butternutsquashen på høj varme i en lukket grill i 20 minutter.

Når den er færdig på grillen, lad den køle af og skrab herefter græskarkødet ud med en ske. For at græskaren kan holde sin form, lad ca. 1 cm græskarkød blive siddende.

Tag det overskydende grillede græskarkød og bland det sammen med det øvrige fyld og fordel det i de 4 græskarhalvdele.

Begynd nu på sennepsvinaigretten. Rør alle ingredienserne sammen og smag dressingen til med surt og sødt samt salt og peber.

Skyl og slyng de friske spinatblade. Del blomkålen i moderate buketter og skær dem herefter ud i tynde skriver på mandolinjernet. Skær æblet ud i små tern eller brug igen mandolinjernet og skær æblet ud i tynde skiver.

Saml spinaten, blomkålen og æbleskiverne i en stor skål og rør det sammen med sennepsvinaigrette dressingen. Anret salaten i en flot serveringsskål og drys til sidst valnødder og tranebær udover salaten.

Servér den lækre fyldte butternutsquash sammen med den friske salat.

Tip: Butternutsquash ser smukke ud til denne ret, men du kan i princippet også bruge små hokkaidogræskar.

Denne opskrift er fra Vanløse Blues

Maria Engberg, der er kvinden bag bloggen Vanløse Blues, er selverklæret grøntsagspassionist og kan trylle de mest simple grøntsager om til spændende retter.

Se flere opskrifter på lækker hverdagsmad