Grillet peberfrugt-sauce

ingredienser

  • 6 røde peberfrugter
  • 1 stort rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g ristede saltede mandler
  • Saften fra 1 citron
  • 2 spsk. balsamicoglace
  • ½-1 dl olivenolie
  • 4 spsk. finthakket bredbladet persille
  • Salt

 

fremgangsmåde

Del peberfrugterne på midten, fjern stok og kerner og skyl dem. Pil løg og hvidløg, og skær løget i kvarte. Læg peberfrugter, løg og hvidløg i en foliebakke og vend dem med olivenolie.

Sæt foliebakken på grillen og grill grøntsagerne, til skindet på peberfrugterne er sorte - det tager ca. 20-30 min.

Læg et viskestykke over foliebakken, og lad dem afkøle der. Flå skindet af de bagte peberfrugter, og kom dem i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser. Blend det sammen, til konsistensen er helt jævn og cremet. Smag til med surt og salt.

Denne opskrift er fra Vanløse Blues

Maria Engberg, der er kvinden bag bloggen Vanløse Blues, er selverklæret grøntsagspassionist og kan trylle de mest simple grøntsager om til spændende retter.

Se flere opskrifter på lækker hverdagsmad