Halloween-burger med avocado & chilimayo

ingredienser

Bøffer

  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk. syltede jalapenos
  • 100 g sorte bønner, kogte
  • 100 g majskerner
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber
  • 250 g hakket oksekød

Tilbehør til burgeren

  • 2 avocadoer
  • 2 store tomater
  • 4-8 salatblade
  • 4-6 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. chilisauce
  • 4 burgerboller

Valgfrit tilbehør

  • koriander
  • ketchup

Fremgangsmåde

Start med at komme alle ingredienserne (løg, jalapenos, bønner, majs, spidskommen, salt & peber) til bøfferne i foodprocessoren og bland dem sammen til en grov mos. Mosen æltes godt sammen med oksekødet, som formes til 4 store bøffer.

Læg bøfferne på en varm grill og giv dem ca. 4-5 minutter på hver sin side, eller til de er gennemstegte.

Forbered nu tilbehøret til burgeren. Åbn avocadoerne og skær dem ud i tynde skiver, der passer til burgeren. Skær tomaterne ud i tynde skiver og skyld salatbladene grundigt med vand.

Rør mayonnaisen sammen med chilisaucen. Smag den til og juster den efter hvor stærk, du kan lide saucen.

Varm til sidst burgerbollerne kort på grillen.

Når bollerne er klar, samles burgerne med det skåret tilbehør af avocado, tomat, salatblade og den hjemmelavede chilimayonnaise og evt. tilføj ketchup og koriander – eller andet tilbehør, du kan lide i din bruger.

Flere opskrifter fra The Food Club

Ditte Ingemann fra bloggen The Food Club har en lang liste af kogebøger bag sig, og er altid at finde i et køkken eller bag et kamera. Ditte evner at gøre det søde lidt sundere og mikser utraditionelle ingredienser til nye fantastiske resultater. Smag på Dittes lækre grillretter her og glæd dig over, at grillretter også kan være enkle og grønne. Find flere af Dittes opskrifter på thefoodclub.dk

Besøg The Food Club