Tortillas med grillet gris og syrlig kålsalat

ingredienser

Gris - nakkefilet

  • 500 g nakkefilet
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. stødt chili
  • ½ tsk. oregano
  • 1 spsk. olie

Tortillas

  • 250 g hvedemel
  • 1,5 dl vand

Hvidløgsdressing

  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 nip sukker
  • 1 lime
  • Salt, peber

Tilbehør

  • ½ stort spidskål eller 1 lille
  • 1 bdt. koriander
  • 2 limes
  • 1 nip sukker
  • ½ rødløg
  • salt og peber

fremgangsmåde

Nakkefileterne

Start med at lave krydderiblandingen til kødet. Tag paprika, spidskommen, cayennepeber, chili, oregano, salt og peber. Bland det hele sammen med olien. Gnid blandingen godt ind i nakkefileterne. Stil kødet på køl og lad det trække indtil det skal grilles.

Vent med at grille kødet til de andre elementer i retten er færdige.

Hvidløgsdressing

Start med at knuse hvidløget. Bland det sammen med cremefraichen. Smag dressingen til med limesaft, sukker, salt og peber. Stil dressingen på køl imens resten laves færdigt.

Tortillas

Lav nu tortilladejen ved at blande hvedemel, vand og lidt salt sammen i en stor skål, og ælt dejen sammen til du får en elastisk dej. Dejen deles i 16 lige store dejkugler. Rul kuglerne ud så tyndt som muligt uden at dejen går i stykker.

Bag enkeltvis hver tortilla på en tør pande på din grillrist. Giv dem ca. 1 minut på hver side til dejen bobler op. Når dine tortillas er færdigbagte, dækkes de til med et rent viskestykke for at holde på varmen indtil de skal bruges.

Tilbehør

Spidskålen og halvdelen af korianderen snittes fint eller efter smag. Bland det sammen med limesaft, sukker, salt og peber.

Skær til sidst rødløget i strimler eller efter smag.

Gill kødet og skær det ud i tynde skiver.

Anretning af tortillas

Til anretningen kommer du kød på din tortilla og fordeler kålsalat, passende mængde hvidløgsdressing, rødløg og til sidst pyntes der med den overskydende friske koriander.

Tip: Har du travlt, kan du købe gode færdiglavede tortillas i de fleste supermarkeder. Dem kan du blot varme på grillen inden servering.

Flere opskrifter fra Foodfanatic

Nadia Mathiasen henter meget af sin inspiration fra Thailand, hvor hendes mor kommer fra. Det giver et fantastisk mix af eksotiske smage og nordiske råvarer, som også passer perfekt til grillen. Mød Nadia på foodfanatic.dk.

Besøg Foodfanatic