Hvor lang tid skal bøffer steges?

Guide til perfekt stegning af bøf

Du kender det sikkert, når du skal til at stege bøffer – hvordan ved man, hvornår bøffen er præcis, som man gerne vil have den?

Er man i tvivl, ender man ofte med at skære i bøffen eller bruge et stegetermometer, som gør, at noget af den gode kødsaft løber ud.

Vi har fået et godt tip - importeret fra USA - hvor de, om nogen, ved hvordan man griller en ordentlig steak.

Sådan tjekker du om bøffen er stegt perfekt 

Åbn din hånd og slap af. Tryk forsigtig med din pegefinger på det bløde område mellem tommelfingeren og håndfladen. Det giver en fornemmelse af, hvordan bleu/rådt kød mærkes.

I den anden ende af stegningsskalaen, hvis du sætter din tommelfinger på din lillefinger mens du trykker på hånden, mærkes det som kød, der er "well done".

Sætter du der imod tommelfingeren på pegefingeren, får du fornemmelsen af en forholdsvis rød/rare bøf. Tommelfingeren på langefingeren og ringfingeren giver fornemmelsen af en let medium eller medium stegt bøf.

Så om du er til en rød, medium eller well-done steak, kan du med dette simple råd sikre, at stegning af dit kød og dine bøffer altid er perfekt og præcis, som du kan lide det.

Find mere inspiration i vores grillopskriftunivers fyldt med lækre madopskrifter tilberedt på gasgrillen