Denne video er ikke tilgængelig, da den indeholder marketing og statistik cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger. Klik for at ændre cookie indstillinger.
Alle Kosan Gas projekter leveres som tilpassede løsninger. Hvis I har arbejdsopgaver på forskellige lokationer, kan I få LPG leveret direkte på arbejdspladsen.

Viden

skift fra kemi til LPG

Forskere ser allerede i dag tegn på, at visse ukrudtsplanter bliver resistente over for ukrudtsmidler. Heldigvis findes der et mere miljøvenligt alternativ til at bekæmpe ukrudt - med LPG kan du fjerne ukrudt på en måde, der er skånsom mod både mennesker, fødevarer og drikkevand.

Ingen skadelige kemikalier
LPG er en ren energikilde, der hverken forurener jorden eller grundvandet. LPG udleder primært vanddamp og CO2 ved forbrænding og indeholder ingen svovl eller tungmetaller, der kan sive ned i jorden. Dertil kommer, at du med en gasbrænder undgår risikoen for at indånde farlige kemikalier, mens du fjerner ukrudtet.

Effektivt
Når du flammebehandler ukrudt, slipper du effektivt af med planten og de fleste af plantens potentielle 500 ukrudtsfrø, som hurtigt kan sprede sig over store arealer. 

LPG er billigere
Afgifter på sprøjtemidler stiger. Derudover sælges mange sprøjtemidler i dag på dispensation og står til at falde ud af markedet, fordi de er for kraftige. Det betyder, at der skal sprøjtes oftere med de svagere alternativer. Det er med til at gøre ukrudtsbehandlingen dyrere.

Tips

få det bedste resultat

Ukrudt skal blancheres - ikke brændes

Du skal kun skolde ukrudtet på overfladen - ikke brænde det af. Er behandlingen effektiv, bliver planten lidt mørkere og synker sammen. Og klemmer du et blad mellem to fingre, vil der komme en mørk plet. Skoldning sikrer, at planten visner helt ned, men brænder du derimod planten væk, sætter rødderne nye skud

Fra tidligt forår til sent efterår

Det er vigtigt, at du begynder behandlingen tidligt om foråret, inden ukrudtet blomstrer og spreder frø. Da de fleste planter - og hermed ukrudt - vokser til langt inde i efteråret, er det en god idé at køre området igennem med brænderen en sidste gang lige før vinter

Før såning

Nogle landmænd vælger at brænde 5-10 gange, før de sår. Derved sparer man penge på at holde marken fri for ukrudt efter såning. Brænd i dagene op til, at afgrøderne kommer op.